Πρόγραμμα “6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ”: Από την Αρχαία Δίολκο … στη Διώρυγα της Κορίνθου

Αρχαία Δίολκος, Εξαμίλιο Τείχος, Διάνοιξη του Ισθμού

Η συνολική χρονική διάρκεια του προγράμματος μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο κάθε ομάδας επισκεπτών

Μέσω της ιστοριογραμμής και κάνοντας ένα συναρπαστικό ταξίδι διαμέσου των αιώνων με την χρήση πλούσιου και ιστορικά-επιστημονικά τεκμηριωμένου υλικού (φωτογραφιών, κειμένων, βίντεο animation) ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με την αρχαία δίολκο, το Εξαμίλιο τείχος, την ιστορία των προσπαθειών διάνοιξης του Ισθμού και την σύνδεσή τους με τις λοιπές επιστήμες (μηχανική, γεωλογία, φυσική, μαθηματικά, φιλοσοφία).

null

Αρχαία Δίολκος

Diolkos_web

Εξαμίλιο τείχος

Hexamillion_wall

Διώρυγα Κορίνθου

Flooding the Canal
null

Επιστήμη & Τεχνολογία επιστρατεύονται για να συνδέσουν με ευχάριστο τρόπο τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της κατασκευής ενός από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα τεχνικά έργα της ανθρωπότητας.

1

Πειράματα Φυσικής

Εύκολα και συνάμα διασκεδαστικά, όπου ο επισκέπτης κατανοεί και βιώνει τη μεγάλη πρακτική σημασία της Αρχαίας Διόλκου, αυτού του σπουδαίου τεχνολογικού επιτεύγματος των αρχαίων Κορινθίων, για εμπορικούς και στρατιωτικούς σκοπούς.
Sandbox2

Εφαρμογή Sandbox

για την προσομοίωση της διάνοιξης του Ισθμού (επαυξημένη πραγματικότητα).
icons8-VR Headset-1003

3D Experience - Εικονική πτήση

με συσκευές εικονικής πραγματικότητας πάνω από τον Κορινθιακό & Σαρωνικό κόλπο, το αρχαίο λιμάνι του Λεχαίου, τον αρχαιολογικό χώρο των Ισθμίων.
null

Η Ναυπηγική στην Ελλάδα

Ο επισκέπτης μπορεί να περιεργαστεί και να ανακαλύψει μια σειρά από σπάνια ξύλινα ομοιώματα πλοίων σε κλίμακα, πολλά εκ των οποίων σχετίζονται διαχρονικά με την Κόρινθο:

  • η Τριήρης

  • η Αθηναϊκή Διήρης

  • η Σάμαινα

  • ο Βυζαντινός Δρόμωνας

είναι μερικά από τα πλοία της μοναδικής αυτής συλλογής, κατασκευασμένα στο χέρι και με κάθε λεπτομέρεια, πιστά αντίγραφα των πραγματικών πλοίων που παίρνουν μαζί τους τον επισκέπτη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.

null

Βιωματικό Εργαστήριο Αρχαίας Κορινθιακής κούκλας (Πλαγγόνας)

Η πλαγγόνα ήταν ένα από τα αγαπημένα παιχνίδια στην αρχαία Κόρινθο.

Το Εργαστήριο γίνεται με την επιμέλεια και την καθοδήγηση της υπεύθυνης Εργαστηρίων θεάτρου-κουκλοθεάτρου του Κέντρου.

Οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο είναι ενήλικες, παιδιά ή οικογένειες .

Περιεχόμενο του Εργαστηρίου:

Σύντομη βιντεοπροβολή με ιστορική αναδρομή  σχετική με τα ειδώλια από την αρχαία Ελλάδα έως σήμερα.

Κατασκευή πλαγγόνας, την οποία στην συνέχεια οι συμμετέχοντες θα πάρουν μαζί τους ως αναμνηστικό, αποκομίζοντας μία μοναδική και συναρπαστική εμπειρία.

Αυτοσχεδιασμός με  αρχαία ελληνική μουσική & κίνηση των πλαγγόνων και παρουσίαση των βασικών αρχών της κίνησης στο κουκλοθέατρο.